151112_goranssons_annica_0021
Göranssons Rödfärg – Slamfärg du kan lita på!

Tillverkningen av slamfärg / rödfärg har pågått här i trakten kring Falun sedan 1700-talet. En tradition som håller i sig än i modern tid. Det är ett kulturarv vi Dalmasar och Dalkullor är väldigt stolta över.
Vi på Göranssons Färg har tillverkat vår egen slamfärg enligt ett traditionellt recept i 2 generationer sedan Roland Göransson började koka färg här i Sundborn på 1950 talet.

Höga kulturella och estetiska kvaliteter!

Göranssons Rödfärg är en av de traditionella slamfärger som bidragit till att göra våra svenska stugor så röda. Idag är det ett kulturarv att vara stolt över och bevara. Precis som rödfärgen bevarar husen.
Estetiskt sett har Göranssons slamfärger många kvaliteter. Den matta ytan gör att byggnaden form framhäver på ett självklart sätt. Den varma röda färgen harmoniserar sig naturligt med omgivningen, oavsett om det är grönska, snö eller andra hus.

Inte bara Rödfärg – Sju kulörer!

Vi på Göranssons har plockat fram sju kulörer till vår traditionella slamfärg.
Röd, Svart, Ockragul, Allmogegrön, Antikvit, Antikgrå och Antracitgrå.

Göranssons Svarta
Svart
Göranssons Röda
Röd
Göranssons Ockragul
Ockragul
Göranssons antracitgrå
Antracitgrå
Göranssons antikvit
Antikvit

 

 

Göranssons Allmogegrön
Allmogegrön
Göranssons Antikgrå
Antikgrå

 

 

 

 

 

 

* Din bildskärms inställningar kan påverka hur du upplever kulörerna digitalt och vid utskrift.

 

Målningsanvisning:

Täck grund, stuprör, fönster mm. med papp eller plast. Låt skyddet sitta minst en vecka tills färgen är genomtorr (beroende på väderlek).
Nytt virke grundas en gång med färg som förtunnats med ca 10% vatten. Färdigmåla därefter med en strykning med oförtunnad färg.
Ommålning av tidigt målade ytor. Borsta / tvätta av allt löst sittande färg och låt fasaden torka. Stryk sedan en gång flödigt med Göranssons slamfärg.

Lycka till!

 

Gå till webbshoppen för att beställa vår lokalt tillverkade slamfärg / rödfärg.