Göransson Tipsar – terassgolv

Göransson tipsar:m_goransson_6_frilagd_webb

Lasera terassgolv.

Är det hög tid att ge terassen ett nytt väderskydd inför sommaren?
Med ett enkelt vattentest kan du själv snabbt avgöra när det är dags att lasera din terass. Häll ut lite vatten på terrassgolvet. Om lasyren fortfarande är intakt kommer vattnet att pärla sig på ytan. Blir det däremot en mörkare fläck och en del av vattnet sugs in i träet, är det dags att ge terassen nytt väderskydd. Områden som är utsatta för mycket sol kommer som regel att bli matta och slitna först.

Steg 1: Förarbete
Gammalt imprignerat trä som är obehandlat bör tvättas noga med terassfix först. Eventuella utfällningar av kopparsalter borstar du bort med en hård borste och spolar sedan noga av med vatten. Undvik att använda högtrycksspolning eftersom det slår sönder träet. Välj istället vanlig trädgårdsslang. Låt sedan träet torka ordentligt innan du börjar lasera.

Steg 2: Lassering

Applicera en tunn strykning Terrasslasyr på 1-2 brädor i hela dess längdoch torka bort eventuellt överskott av produkten med en torr, luddfri trasa. Lasyren skall inte bilda film på träytan utan tränga in i träet. Var uppmärksam på vädret – den laserade ytan bör inte utsättas för fukt innan den är genomhärdad. Låg temperatur och hög luftfuktighet gör att torktiden blir avsevärt längre.

Vi har allt du behöver för att snygga till din terass.

Välkommen till oss på Göranssons Färg i Danholn. Trevlig sommar!

 

Inköpslista:
Terrasfix
Skyddshandskar
Trasa
Hård borste
Terasslasyr
Pensel

 

Göranssons Färg – Färghandel i Sundborn / Falun

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *