Konstnärsmaterial

Konstnärsmaterial

Kontnärsmaterial - Skisspennor & block

Akvarellfärg - Göranssons Färg

Konstnärsmaterial -Flytande tusch

 

 

 

 

 

 

 

Vi har det mesta du behöver för att skapa ditt nästa konstnärsprojekt utöver färg och målarmedium har vi ett brett sortiment av tillbehör som papper, målardukar, paletter, penslar m.m från varumärken som Winsor & Newton, Liquitex, Daler-Rowney, Reeves, Humbrol mfl.

 

I butiken har vi en avdelning med ett brett sortiment av konstnärsmaterial för både konstnärer och hobby. Vi har material och produkter för dig som tycker om att arbeta med:

Akrylfärg

Konstnärsmaterial - akrylfärg Galleria från Winsor & Newton

Akryl är en lättarbetad snabbtorkande och klar konstnärsfärg som ger ett färgstarkt resultat. Den har god vidhäftningsförmåga på både målarduk, pannå, akrylmålningspapper och även akvarellpapper.

Akrylfärgen kan man späda ut den med antingen lite vatten eller olika akrylmedier så som volymökningsmedier, eller glansförstärkare beroende på vad man vill ha för resultat.

Oljefärg

Oljefärger är långsamtorkande vilket ger möjlighet att arbeta med en målning under längre tid vått i vått. Det finns även målarmedier för oljefärg att använda för att ändra färgens egenskaper som att förkorta torktiden.
Passande underlag för oljefärg är målarduk, pannåer och oljemålningspapper som är specialpreparerat.

Akvarellfärg

En vattenburen och ofta transparent färg. Akvarellfärg består av tunt rivet färgpigment, Konstnärsmaterial - akvarellfärg Cotman från Winsor & Newtonvatten och bindemedel.

Gouachefärg

Matt vattenbaserad färg med god täckförmåga. Kan blandas med vanlig akvarellfärg för att ge akvarellfärgen en bättre täckning.

Tusch, Bläck & Ink

Det finns  ink som torkar vattenfast och andra som förblir vattenlösliga. Ink är populärt när man arbetar med  doppstift, reservoarpennor, pensel, tryck, kalligrafi, airbrush, collage och vattenfärg.

Allmoge & Lack

Vattenburen dekorfärg för tex korgmålning, Ger en täckande slitstark yta.

Teckning

Grafitpennor, Pastellpennor, Stompfer och papper för teckning och skisser.

Manga

För övriga illustrationstekniker som tex Mangateckning har vi i butiken olika produkter som bläck, tusch men också *bleedproof papper i tjockare kvalité. Andra passande tillbehör för en Mangaka som Burgmestermallar, linjaler och skärmattor finns också.

 

 

Kreativa kurser

Kreativa kurser Göranssons Färg
Kreativa kurser hos Göranssons Färg – Akryl

Vill du prova på någon ny målarteknik och testa nytt material?

Det händer att vi anordnar kurser och temakvällar i ”kreativa hörnan”. Är du intresserad av att gå en kurs i akvarell, akryl, olja eller liknande, följ oss gärna på Facebook där vi uppdaterar när det skall bli något event framöver.

Göranssons Färg på facebook

 

 

 

 

 

 

Välkommen till vår butik som du hittar  i Sundborn / Falun.